На Київщині громада планує заснувати джазовий фестиваль

На Київщині громада планує заснувати джазовий фестиваль

Децентралізація
Укрінформ
У Тетіївській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Київщині планують заснувати джазовий фестиваль імені американського музиканта Філа Спітальні, який народився в Тетієві.

Про це Укрінформу повідомила заступник міського голови Тетієва Олена Коцеруба.

За її словами, відповідний проект громада подала на конкурс Міністерства культури “Малі міста - великі враження”.

“Минулого року ми присвоїли звання Почесного громадянина американському музиканту Філу Спітальні, який народився у Тетієві (7 листопада 1890 року - ред.) і згодом переїхав в Америку. Жіночий оркестр, який він створив (Hour Of Charm Orchestra - ред.) став прототипом жіночого оркестру у фільмі “В джазі тільки дівчата” (в оригіналі Some Like It Hot – ред.). На честь Філа Спітальні є зірка на Алеї слави Голівуду. Це дуже відомий наш земляк, тому ми вирішили заснувати джазовий фестиваль його імені. Ми подали на конкурс Мінкульту “Малі міста - великі враження” проект створення музею-кімнати Філа Спітальні, жіночого джазового оркестру імені Філа Спітальні і проведення щорічного джазового фестивалю”, - поінформувала Коцеруба.

За її словами, вже набрано команду дівчат, які грають на саксофоні, клавішних, трубі.

“У нас вже сформована команда оркестру у складі сімох дівчат, ми зараз знаходимося на етапі закупки техніки, обладнання”, - сказала Коцеруба.

Читайте також: На Чернігівщині півсотні громад вже уклали 12 договорів про співпрацю

Загальна вартість проекту, який ОТГ подало на конкурс, становить, за словами Коцеруби, близько 2 млн грн на умовах співфінансування з боку громади у розмірі 30%.

Перший фестиваль громада планує провести на початку листопада 2019 року, на нього планується запросити джазові гурти з усієї України.

Коцеруба зазначила, що у випадку, якщо проект не отримає фінансування Мінкульту, місто буде реалізовувати його власним коштом, але меншого масштабу, ніж планувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-