У Великобурлуцькій ОТГ обговорили проект Стратегії розвитку своїх територій

У Великобурлуцькій ОТГ обговорили проект Стратегії розвитку своїх територій

Децентралізація
Укрінформ
У Великобурлуцькій об'єднаній територіальній громаді відбулася перша зустріч щодо розробки Стратегії розвитку своїх територій.

У ній також узяли участь працівники створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) і його директор Діана Баринова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на те, що громада об’єдналася за формулою "50+", ще не в повному складі, на першу зустріч щодо розробки Стратегії розвитку запросили голів сільських рад, які на цей час відмовилися об’єднуватися у Великобурлуцьку ОТГ. Обговорення майбутньої Стратегії в такому складі було заплановане, адже не об’єднані громади незабаром увійдуть до складу Великобурлуцької ОТГ, коли відбудеться об`єднання "зверху", - зауважила Баринова.

Вона зазначила, що Стратегія розвитку буде розроблятися на період до 2027 року, тому так важливо передбачити перспективу розвитку території об’єднаної громади.

За її словами, серед учасників заходу були голова Великобурлуцької райдержадміністрації Ігор Коваленко, депутати ОТГ, працівники виконкому, представники бізнесу громади, голови суміжних з ОТГ територій потенційних старостинських округів.

"Маються на увазі ті суміжні сільські ради, що за Перспективним планом мають, наприклад, сформувати потенційну Шипуватівську ОТГ. Нещодавно за результатами громадських обговорень прийнято рішення Гнилицької сільської ради щодо приєднання до Великобурлуцької ОТГ, хоча згідно з Перспективним планом ця сільська рада входить до потенційної Шипуватівської ОТГ. Отже, ця сільська рада вже також планує працювати над Стратегією розвитку Великобурлуцької ОТГ", - сказала директор ЦРМС.

Як вона зазначила, вже ведеться робота у напрямку внесення відповідних змін до Перспективного плану формування територій громад області.

Баринова розповіла, що під час заходу йшлося про те, навіщо потрібна Стратегія, як вона розробляється, яка її мета. "Наступним кроком буде розпорядження голови Великобурлуцької ОТГ Віктора Терещенка про створення робочої групи щодо розробки Стратегії розвитку ОТГ, куди зможуть увійти всі охочі представники громади", - додала директор ЦРМС.

Вона також повідомила, що Лозівська, Циркунівська, Старовирівська та Великобурлуцька ОТГ вже розпочинають роботу над головним документом розвитку своїх територій спільно з Харківським Центром розвитку місцевого самоврядування.

"За підтримки Харківського ЦРМС розроблено вже 8 Стратегій розвитку до 2027 року. Наталинська, Зачепилівська, Оскільська, Малинівська, Малоданилівська та Нововодолазька ОТГ вже розробили її та затвердили, Золочівська, Коломацька ОТГ - на завершальній стадії розробки", - зауважила Баринова.

Читайте також: При ОТГ мають бути радники від ромських громад - правозахисник

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області створено 18 ОТГ, що становить третину від плану.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією та підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Харківський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-