Вулицями Дніпра пройшов

Вулицями Дніпра пройшов "Безсмертний Грут"

Укрінформ
У Дніпрі центральним проспектом пройшла хода «Безсмертний Грут», учасники якої замість портретів героїв війни тримали таблички з персонажами коміксів і культових серіалів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми поставили собі дуже просте завдання: висміяти проросійських організаторів «Безсмертного полку», розбити їх пафос і зламати концепт танців на кістках, замінивши його на гумор і здоровий глузд. І нам це вдається. Бити пропагандистів - це робити картинку для Кремля. Висміяти їх і наочно продемонструвати їх нікчемність - набагато ефективніше», - заявляють учасники акції.

В їх руках були таблички з портретами персонажів DC, Marvel, «Гри престолів». Серед них - товариш Станос, рядовий Ракета, прапорщик Торенко, партизан Грутенко та інші.

«Хода відмінна, реакція людей приголомшлива, сміх і посмішки, злість і гнів, пройшовся до пам'ятника Пушкіна (танк) послухав пісні про Росію, про Москву, Сталінград і жодної пісні про Україну. Саме з цього треба виходити і показувати, що победобессіє і заклик до русского мира у нас не шанують. «Діди воювали», «Чи можемо повторити» та інші гасла мене просто виморожують, особливо від тих хто згадує про війну лише до 9 травня», - розповів один з учасників акції Максим Гошовський.

Читайте також: Супрун радить щодня казати руському міру: “Не сьогодні”

Також він висловив нерозуміння того, що в день пам’яті полеглих воїнів окремі сили влаштовують на Фестивальному причалі у Дніпрі «концерти на кістках».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-