У Дніпрі учасників ходи облили червоною фарбою

У Дніпрі учасників ходи облили червоною фарбою

Фото
Укрінформ
Поліція встановлює осіб, які кинули в учасників ходи у Дніпрі червону фарбу. Загалом відкриті чотири кримінальні провадження, пов’язані з подіями під час масових заходів 9 травня.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Дніпропетровській області

«Поліція встановлює осіб, які під час руху колони по вул. 6-ї Стрілецької дивізії в м.Дніпро кинули в учасників ходи червону фарбу», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст 296 КК України (хуліганство).

Як виявилось, зловмисник забрався на балкон готелю «Світанок» під час того, як до Монумента Слави підходили колони учасників «Маршу Миру», організованого нардепом Олександром Вілкулом. Невідомий цілився в учасників маршу, замість цього влучив у правоохоронців, співробітників Нацдружин та медиків «Медкорпусу».

Також у поліції зазначили, що загалом цього дня відкрито чотири кримінальні провадження, пов’язані з подіями під час масових заходів 9 травня. З них два кримінальні провадження відкриті за публічне використання символіки комуністичного режиму, що передбачено ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України, ще два - за хуліганство.

Крім цього, за публічну демонстрацію георгіївської стрічки в Інгулецькому районі м. Кривий Ріг та Новокодацькому районі м. Дніпро складено два адміністративні протоколи за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки).

Читайте також: Поліція зафіксувала 33 порушення під час акцій 9 травня

Загалом, за словами заступника начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимира Богоніса, всі масові заходи на території Дніпропетровської області пройшли мирно.

Як повідомляв Укрінформ, у Саксаганському районі м. Кривий Ріг у 45-річного чоловіка було вилучено плакат із забороненою символікою. В смт Кринички у приватному секторі 60-річний місцевий житель на паркані вивісив червоний прапор із зображенням серпа, молота та п’ятикутної зірки. Вранці під час руху двох автобусів з м. Кривий Ріг до м. Дніпро невідомі в масках кинули у транспортні засоби каміння. В результаті було пошкоджено лобове та заднє скло в автобусах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-