У Миколаєві суд заборонив експлуатацію 29 ліфтів через їх аварійність

У Миколаєві суд заборонив експлуатацію 29 ліфтів через їх аварійність

Укрінформ
У Миколаєві інспектори Держпраці змушені були звернутися до суду з позовом про заборону експлуатації 29 ліфтів через загрозу виникнення аварійної ситуації.

Про це повідомляє Управління Держпраці у Миколаївській області.

«Миколаївський окружний адміністративний суд заборонив експлуатацію 29 ліфтів ТОВ «Миколаївбудсервіс» у зв’язку їх неналежною експлуатацією», - йдеться у повідомленні.

Ззначається, що за результатами перевірки ТОВ «Миколаївбудсервіс» управлінням Держпраці у Миколаївській області ще у січні 2019 року зафіксовано низку порушення вимог законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки. Загалом акт перевірки суб’єкта господарювання містить 31 пункт порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів, головним з яких є не виконання ремонтів та позачергових технічних оглядів 29 ліфтів.

Читайте також: У Дніпрі в багатоповерхівці обірвався ліфт з людьми

Проте заходи по ліквідації порушень виконані не були.

Отож з метою попередження нещасних випадків та забезпечення дотримання вимог законодавства, управління Держпраці звернулося до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повної заборони виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Розглянувши матеріали справи, суд частково задовольнив позов. Зокрема, заходи реагування застосовано в частині заборони експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, зокрема, ліфтів, що знаходяться на балансі підприємства. Відновлення роботи ліфтів можливе з моменту усунення усіх встановлених порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-