На Буковині цілу ніч укріплювали дамбу на річці через загрозу прориву

На Буковині цілу ніч укріплювали дамбу на річці через загрозу прориву

Фото
Укрінформ
Внаслідок великої кількості опадів і підйому рівня води у річці Черемош у Чернівецькій області виникла загроза прориву захисної дамби у межах сіл Мілієво та Банилів Вижницького району.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

“У результаті підмиву дамби на річці Черемош на відрізку с. Мілієво - с. Банилів Вижницького району 7 травня було пошкоджено близько 30 м захисної дамби. Існувала загроза прориву дамби та підтоплення частини території сіл Банилів та Слобода-Банилів. Рятувальники спільно з іншими службами та місцевим населенням працювали цілу ніч - укріплювали пошкоджену ділянку дамби мішками із щебенем та в’язками лісоматеріалів. Станом на 6 годину 8 травня роботи завершено, спостерігається спад рівня води в річці Черемош”, - йдеться в повідомленні.

Укріплення дамби на річці Черемош/Фото: ДСНС

Завдяки скоординованим діям представників басейнового Управління та особового складу Управління ДСНС України у Чернівецькій області загрозу прориву дамби тимчасово усунено. На її укріплення використано близько 20 куб. м лісоматеріалів та 120 тонн піщано-гравійної суміші. До відновлювальних робіт залучалися понад 20 одиниць техніки та 159 чоловік.

Читайте також: Негода на Прикарпатті: дощі підтопили півсотні господарств і пошкодили міст

На даний час рятувальники та місцеві органи влади Вижницького району контролюють ситуацію, виставлено пости спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-