Покровську на 25% скоротили подачу води через борги

Покровську на 25% скоротили подачу води через борги

Укрінформ
У Донецькій області через заборгованість водоканалу міста Покровськ перед комунальним підприємством "Вода Донбасу" Покровську на 25% скорочено подачу води.

Про це повідомляє КП "Компанія "Вода Донбасу".

"Сьогодні з 10 години комунальному підприємству "Покровськводоканал" скорочено подачу води на 25%. До цього вимушеного заходу КП "Компанія «Вода Донбасу" вдалася через заборгованість, що утворилася (станом на 01.05.2019 - 65 млн 71 тис. грн)", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що протягом тривалого часу компанія вела переговори з керівництвом Покровського водоканалу про погашення заборгованості та своєчасну оплату поточного споживання. У лютому 2018 року було укладено договір реструктуризації заборгованості, а у квітні 2019 року ще 3 аналогічні договори, згідно з якими Покровський водоканал повинен був щомісяця виплачувати 1,5 млн грн. Крім того, необхідно було забезпечити оплату щомісячного обсягу одержуваної води.

Однак, згідно з договорами реструктуризації Покровським водоканалом оплачено 200 тис. грн на початку квітня і тільки третій місяць забезпечується оплата 70% щомісячного обсягу одержуваної води.

Читайте також: "Лисичанськводоканалу" відновлять електропостачання

Через неплатежі споживачів комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" знаходиться в критичному стані, тому підприємствам і міським водоканалам, які не виконують договірні зобов'язання по оплаті поточних поставок води і погашення заборгованості, буде скорочено подачу води, наголошується в повідомленні.

За даними Покровської міської ради, чисельність населення в місті станом на 01.08.2018 року становила 74 689 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-