Кіберполіція впіймала інтернет-злодія

Кіберполіція впіймала інтернет-злодія

Укрінформ
Кіберполіція викрила 20-річного мешканця Хмельницького, який незаконно втручався у роботу комп’ютерів.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції України.

“Працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції спільно із слідчими міста Хмельницький, за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, викрили 20-річного молодика у незаконному втручанні в роботу комп’ютерів”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що молодик, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, викрадав інформацію, що зберігалася на комп’ютері жертви, та продавав її на спеціалізованих хакерських форумах. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Доступ до конфіденційних даних чоловік отримував, використовуючи шкідливе програмне забезпечення «stealer».

“Серед викраденої інформації працівники кіберполіції виявили логіни та паролі до акаунтів соціальних мереж, електронних поштових скриньок, бірж криптовалют, профілів інтернет-банкінгу, а також іншу конфіденційну інформацію. У подальшому отримані дані зловмисник продавав на тематичних хакерських форумах”, - повідомляють у Департаменті кіберполіції.

За місцем проживання хмельничанина поліцейські провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яку він використовував для вчинення правопорушень. Її направлено на експертизу.

Читайте також: Кіберполіція починає набір інспекторів

Розпочато кримінальне провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри.

У кіберполіції також нагадують правила кібербезпеки. Для того, щоб вберегти свої дані, рекомендують використовувати виключно ліцензійне програмне забезпечення, постійно оновлювати операційну систему, використовувати антивірусні програми з актуальними базами, не завантажувати файлів із підозрілим змістом, використовувати надійні паролі.

Кіберполіція також радить використовувати різні паролі для різних сервісів та періодично їх змінювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-