"Лисичанськводоканалу" відновлять електропостачання

Укрінформ
Влада Луганщини доручила енергетичній компанії відновити вимкнуте 1 травня електроживлення об'єктів водопостачання у Лисичанську.
Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Ситуацію з відключенням від електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» розглянуто сьогодні, 3 травня... ТОВ «ЛЕО» ("Луганське енергетичне об'єднання". - ред.) доручено відновити та забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів водопостачання Лисичанська, а також не допускати їх відключення", - йдеться у повідомленні.

В обладміністрації зазначили, що наразі розглядається питання відновлення електропостачання цих об’єктів за умови часткової передплати постачальнику – ТОВ «ЕНЕРА СХІД».

Облдержадміністрація підготує звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо погашення заборгованості перед «Лисичанськводоканалом» держпідприємствами «Лисичанськвугілля» та «Сєверодонецька ТЕЦ» та до Кабінету міністрів України стосовно повернення різниці у тарифах.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко підкреслив, що занепокоєння викликає невиконання міською владою Лисичанська деяких прийнятих на попередніх засіданнях протокольних рішень. Зокрема, було запропоновано створити у Лисичанську робочу групу, яка змогла би контролювати діяльність підприємства водопостачання для більш ефективної його роботи та виконання доручень, прийнятих на рівні області. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації, ця група створена, але майже не збиралася та не приймала рішень.

На сьогодні не розроблені помісячний фінансовий план підприємства на поточний рік, а також програма зниження витрат електроенергії та отримання питної води. Крім того, не виконані роботи щодо коригування тарифів до економічної собівартості, не ведеться робота з боржниками тощо.

«Депутатський корпус має заслухати цю комісію та розглянути стратегію розвитку водоканалу, а правоохоронні органи – надати оцінку ситуації, що сталася у Лисичанську», – сказав Клименко.

З 1 травня 2019 року об’єкти водопостачання міста Лисичанськ знеструмленні. Вода відсутня у більш ніж 40 тис. абонентів. Електропостачання у квітні здійснювало підприємство ТОВ «ЕНЕРА СХІД», яке до сьогодні не отримало повну передоплату за травень згідно з умовами договору.

Крім того, залишилися борги Лисичанського водоканалу перед ТОВ «ЛЕО» та ДП «Укрінтеренерго».

Як повідомили в міській раді Лисичанська, для підключення об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» ТОВ «ЕНЕРА СХІД» вимагає від ЛКСП «Лисичанськводоканал» попередню оплату у розмірі 100% заявлених обсягів споживання електроенергії. 25 квітня водоканалом здійснена попередня оплата ТОВ «ЕНЕРА СХІД» за травень 2019 у розмірі 1,25 млн грн, тобто 30%.

Читайте також: Освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" розпочнуть роботу 3 червня

З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації міська рада звернулася до споживачів ЛКСП «Лисичанськводоканал» з проханням погасити заборгованість за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, а при змозі - внести попередню оплату. У зв’язку з арештом рахунків ЛКСП «Лисичанськводоканал» оплату можна здійснювати у відділеннях «Укрпошти» та в касі абонентського столу ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Наразі у Лисичанську, а також Новодружеську та Привіллі організовано підвіз технічної та питної води. З графіком можна ознайомитися на сайті Лисичанської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-