Суд переніс засідання у

Суд переніс засідання у "справі Труханова"

Укрінформ
Колегія Малиновського райсуду Одеси перенесла на 11 травня засідання у справі Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Відповідне рішення суд ухвалив у п’ятницю, 3 травня, вирішивши надати прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури тижневий термін для передачі до суду скоригованого обвинувального акту в справі про розкрадання коштів при придбанні мерією будівлі заводу "Краян", фігурантом якої є Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів призначила наступне засідання суду на 11 травня на 10 годину 30 хвилин", - озвучив ухвалу головуючий на процесі суддя Сергій Черевко.

За його словами, судді також вирішили звернутись до Вищої ради правосуддя, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і генерального прокурора України з метою надання цими структурами правової оцінки діям прокурорів САП, які не з’явилися на засідання суду і не передали скоригований обвинувальний акт.

При цьому суддя Черевко висловив припущення, що такі дії прокурорів САП можуть бути пов'язані з формуванням у першій декаді травня керівництва нового Антикорупційного суду України.

Також на судовому засіданні 3 травня виступив представник сторони захисту Ігор Кравченко, який розцінив як "неповагу до суду" той факт, що керівник САП Назар Холодницький не поспішає з погодженням скоригованого обвинувального акту та передачею його на розгляд Малиновського райсуду.

Читайте також: Суд четвертий раз переніс засідання у "справі Труханова"

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Досудовим слідством установлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-