МВС про річницю трагедії в Одесі: усе пройшло мирно та спокійно

МВС про річницю трагедії в Одесі: усе пройшло мирно та спокійно

Фото
Укрінформ
Заходи до річниці трагедії 2 травня в Одесі пройшли спокійно, серйозних правопорушень не було зафіксовано.
Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба МВС.

«Понад 2 тисячі поліцейських, спільно з Національною гвардією України та працівниками ДСНС України професійно виконали завдання по забезпеченню безпеки громадян під час масових заходів на Куликовому полі та Соборній площі. Серйозних порушень не зафіксовано. Все пройшло мирно та спокійно», - сказав Яровий.

Жалобні заходи в Одесі пройшли спокійно - Сергій Яровий / Фото: Прес-служба МВС України

У свою чергу очільник поліції Одещини Олег Бех поінформував, що грубих порушень громадського порядку та інших злочинів скоєно не було.

Уточнюється, що з однією людиною провели профілактичну бесіду та ще одну неповнолітню дівчину, яка мала при собі заборонену комуністичну символіку, доставили до відділу поліції. На її родичів було складено адмінпротокол.

Загалом, за даними МВС, у цих заходах взяли участь: на Куликовому полі – до 4 тисяч громадян, на Соборній площі – до 500 людей.

Наразі продовжується посилене патрулювання вулиць Одеси працівниками поліції та допоміжними силами правоохоронців системи МВС.

Як відомо, 2 травня 2014 року в центрі Одеси відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами.

Учасники одеського Антимайдану напали на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «Самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, загинуло кілька людей.

Проукраїнські сили почали тіснити антимайданівців до Куликового поля, де спалили їхній табір. Антимайданівці забарикадувалися у Будинку профспілок. Сторони конфлікту закидали одні одних пляшками із запальною сумішшю, стріляли. Невдовзі в будівлі виникла пожежа.

Читайте також: Справа 2 травня: ГПУ розслідує вплив іноземців на правоохоронців під час заворушень

Загалом під час заворушень в Одесі загинуло 48 людей, більшість - у Будинку профспілок. Понад 200 людей звернулися по медичну допомогу.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані.

Рішенням Одеської міської ради цього дня вшановують пам’ять загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-