На Донеччині нарахували понад 5 тисяч дітей-сиріт

На Донеччині нарахували понад 5 тисяч дітей-сиріт

Укрінформ
У Донецькій області нині мешкає 4959 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це заявила начальник служби у справах дітей Донецької обласної держадміністрації Наталія Тимофеєва 25 квітня у Краматорську на засіданні колегії ОДА, повідомляється на сайті обладміністрації.

«Кількість дитячого населення області станом на 1 січня 2019 року становить 605 391 особу. На підконтрольній українській владі території мешкають 304 702 особи віком від 0 до 17 років. Зменшення за рік складає 5 041 особа або 1,6%. На сьогодні загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить 4959, з яких біологічних сиріт 33,4%. Інші - «соціальні сироти», тобто «діти-сироти» за наявності живих батьків», - зауважила Тимофеєва.

Читайте також: У Франції запровадять безкоштовні сніданки для школярів із незаможних родин

Зазначається, що в інтернатних закладах станом на 1 квітня 2019 року близько 200 дітей з особливими потребами потребують лікування та реабілітації.

У зв'язку з цим запроваджується нова форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, наближена до сімейної – малий груповий будинок.

Видатки на його утримання здійснюються коштом місцевих бюджетів, засновника та інших джерел, не заборонених законодавством. У 2018 році надійшли пропозиції від Маріуполя щодо нового будівництва малого групового будинку, у 2019 – від Мирнограда та Великоновосілківського району.

Читайте також: У Києві планують вдосконалити харчування в школах і дитсадочках

У 2019 році кошти на проектно-кошторисну документацію та будівництво малих групових будинків передбачені шляхом субвенції з державного бюджету.

За словами Тимофеєвої, через наявні соціально-економічні умови, що створені у зв’язку з проведенням на території області операції Об’єднаних сил, проблеми захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не тільки не втратили своєї актуальності, а й набули особливої гостроти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-