На Донеччині заборгованість комунальників за газ перевалила за 4,7 млрд гривень

На Донеччині заборгованість комунальників за газ перевалила за 4,7 млрд гривень

Укрінформ
У Донецькій області кредиторська заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ станом на 1 квітня 2019 року становила 4 783,9 млн грн.

Про це заявив директор департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Олександр Баранник у Краматорську на засіданні колегії ОДА, повідомили на сайті обладміністрації.

«Кредиторська заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за спожитий природний газ станом на 1 квітня 2019 року склала 4 783,9 млн грн, у тому числі штрафні санкції - 291,5 млн грн – рівень розрахунків поточного року 42,5%. Крім того, по виробничих одиницях ОКП «Донецьктеплокомуненерго», які знаходяться на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, рахується заборгованість в сумі 552,7 млн грн», - сказав Бараник.

Читайте також: У Кабміні спростовують, що Нафтогаз змушений підвищувати ціни для населення

За його словами, основним боржником за спожиту електричну енергію є КП «Компанія «Вода Донбасу». Станом на 1 квітня 2019 року її кредиторська заборгованість склала 1351,3 млн грн, у тому числі борги минулих років перед ПАТ «ДТЕК ПЕМ Енерговугілля» - 1080,5 млн грн, борг за січень-березень поточного року перед ДПЗД «Укрінтеренерго» - 270,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-