СБУ шукає всіх причетних до запуску опитування про

СБУ шукає всіх причетних до запуску опитування про "відділення Галичини"

Фото
Укрінформ
Управлінням Служби безпеки України у Львівській області проводиться перевірка за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про відділення Галичини або приєднання її до Польщі.

Про це повідомляється на сторінці Управління Служби безпеки України у Львівській області в соцмережі Facebook.

“Відповідно до попередніх експертних висновків вказане «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства”, - йдеться в повідомленні.

СБУ закликає мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», яке є, як зазначило СБУ, "очевидним елементом ворожої пропаганди".

Варто додати, що перевірку СБУ почала після того, як у Facebook з'явилися сканкопії соцопитування "Думки і погляди жителів Галичини: квітень-травень 2019 року", яке проводить Київський міжнародний інститут соціології. Зокрема, серед іншого були й запитання про те, як жителі ставляться до перспектив відділення трьох областей Галичини в окрему державу або приєднання до іншої держави.

Читайте також: СБУ запобігла "зливу" росіянам персональних даних 1,5 мільйона виборців

Львівське інтернет-видання Zaxid.net із посиланням на директора КМІС Володимира Паніотто повідомляє, що опитування проводив КМІС на замовлення газети "Дзеркало тижня". Воно, за його словами, навпаки, мало виявити прояви сепаратизму, якщо такі є, у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

"Ми не поширювали його в інтернеті, а наші інтерв'юери опитували людей, а вже ці люди фотографували і публікували його в мережі", - наводить Zaxid.net слова Паніотто.

Фото: facebook.com/svitlana.hitrova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-