Мер Чернівців Каспрук через суд повернув собі крісло

Мер Чернівців Каспрук через суд повернув собі крісло

Укрінформ
Суд поновив на посаді звільненого торік мера Чернівців Олексія Каспрука.

Таке рішення Чернівецький обласний адміністративний суд прийняв під час сьогоднішнього судового засідання.

“Позов задовольнити повністю, визнати протиправним рішення Чернівецької міської ради (...) про дострокове припинення повноважень чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича”, - зачитав суддя ухвалу суду.

Суд також зобов’язав міськраду виплатити зарплату за вимушений період перебування міського голови без роботи - з 26 липня 2018 року і стягнути на користь Каспрука 296 тисяч гривень.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 26 липня 2018 року депутати Чернівецької міської ради зняли з посади міського голову Олексія Каспрука. За відповідне рішення проголосувало 29 депутатів, що становить більше двох третин від депутатського складу.

Читайте також: Москаль подав у відставку

Загалом участь у таємному голосуванні взяло 30 депутатів. 29 депутатів проголосували «за», 0 – проти, 1 бюлетень визнано недійсним. 13 бюлетенів використано не було. Вся фракція «БПП «Солідарність»», депутат від фракції «Батьківщина» Тарас Бабух, позафракційні депутати Олександр Ставчанський, Віталій Матвієнко та Юлія Сафтенко відмовились брати участь у голосуванні.

Відправлений у відставку міський голова Чернівців Олексій Каспрук з трибуни сесії тоді заявив, що вважає дане рішення незаконним та чекатиме судового рішення про поновлення його на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-