У Миколаєві значно підвищилися ціни на овочі борщового набору

У Миколаєві значно підвищилися ціни на овочі борщового набору

Укрінформ
На ринках Миколаєва значно підвищилися ціни на овочі минулорічного урожаю з так званого борщового набору. Особливо подорожчала капуста – нині вона по 35 грн за кг і більше.

За коментарем кореспонденти Укрінформу звернулися до начальника департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Олени Піскун.

«Подорожчання овочів минулого урожаю, на мою думку, пов’язане з сезонним фактором та неурожайністю по деяких видах, скажімо, цибулі, восени. Що ж до капусти, то ціну на неї, як і на інші товари, формує ринок. Очевидно, виробники мало її заклали на зиму, отож запаси вичерпалися, і ціна підросла. А загалом, на території Миколаївщини немає великих фермерських господарств, які б вирощували значну кількість овочів, і це впливало б на їх ціну. Те, що зараз реалізується на ринках, або завезене з інших регіонів, або вирощене в дрібних селянських господарствах. А ми ситуацію в таких господарствах не відслідковуємо, тому ніяких пояснень та прогнозів щодо цін дати не можемо. Все залежить від ситуації на ринку", - сказала Піскун.

Ще однією більш вірогідною причиною високих цін на овочі вважається бажання підприємців заробити у звязку з наближенням святкових днів, коли попит на цю продукцію зростає.

Читайте також: Нове фермерське господарство може отримати до 60 тисяч субсидії — Мінагро

Особливо це стосується молодих овочів - сьогодні на ринках міста можна придбати огірки по 65-70 грн за кілограм, помідори – від 80 грн. Молоду капусту нині можна придбати за 35-40 грн за кіло. Найдешевша редиска – 25-30 грн за кілограм. Але і вона у звязку з наближенням свят, додала у ціні кілька гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-