До Дніпра привезли унікальну бібліотеку української діаспори

До Дніпра привезли унікальну бібліотеку української діаспори

Укрінформ
До Дніпра прибула унікальна бібліотека іукраїнської діаспори імені Джона Маккейна.

Про це повідомив міський голова Дніпра на сторінці у Facebook.

«Наша майбутня унікальна бібліотека імені Джона Маккейна вже у Дніпрі!», - написав Філатов.

Він нагадав, що бібліотека є подарунком від української діаспори міста Рочестер та Української православної церкви у Сполучених Штатах Америки.

«Щоб утілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Тепер він на фінішній прямій», - наголосив Філатов.

За його словами, бібліотечний фонд налічує тисячі рідкісних і надзвичайно цінних екземплярів, зокрема й автентичні примірники букіністичної літератури. Видавництва Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді.

«Україна їх ще не бачила. Ідеться про підшивки преси, що розповідають про історичні події в Україні. Є видання, що друкувалися до і після революції минулого століття, збірки спогадів очевидців, рідкісні світлини, платівки, рукописи, розшифровані записи радіопередач та навіть продуктові книжки українців, які перебували в таборах для переміщених осіб. А ще – екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії», - наголосив Філатов.

Читайте також: Маленьких діаспорян запрошують долучитися до акції «Миротворча писанка»

Міський голова Дніпра запевнив, що скоро закінчиться ремонт у приміщенні, де буде розташована бібліотека імені Джона Маккейна. Відкриття її планується на День міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі створять єдину в Україні бібліотеку української діаспори з книжковим фондом майже 10 тис. видань воєнних і повоєнних років минулого століття.

Фото: /dniprograd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-