Спалах кору: у Харківському університеті ввели протиепідемічні заходи

Спалах кору: у Харківському університеті ввели протиепідемічні заходи

Укрінформ
У Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна у зв’язку зі спалахом кору запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це стало відомо після підписання адміністрацією ХНУ імені В. Н. Каразіна наказу "Про обмежувальні протиепідемічні заходи".

“З метою запобігання подальшого розповсюдження інфекційного захворювання наказую довести до відома працівників та осіб, що навчаються, інформацію (...) щодо виявлення випадків захворювання на кір у працівників і студентів університету. З 15 квітня 2019 року обмежити проведення культурно-масових заходів в університеті на період обмежувальних протиепідемічних заходів”, - сказано в наказі.

Також керівництво університету наголошує, що працівникам і особам, які навчаються, у випадку погіршення стану здоров'я необхідно звертатися до пункту Міської студентської лікарні, що розміщується у головному корпусі ХНУ імені В. Н. Каразіна на площі Свободи, 4.

Крім цього, викладачів вишу закликають інформувати студентів про необхідність і можливість профілактики захворювання на кір. У середу, 17 квітня, відбудеться загальноуніверситетська кураторська година "Профілактика захворюваності на кір".

Також адміністрація зобов’язує відповідні служби забезпечити проведення частого вологого прибирання та провітрювання приміщень.

В університеті буде визначене коло осіб, які контактували з хворими. Ці особи будуть оглянуті лікарем, буде встановлена наявність чи відсутність у них профілактичних щеплень.

Як інформує місцеве інтернет-видання Mykharkov.info, у ХНУ ім. В.Н. Каразіна станом на сьогодні внаслідок спалаху кору захворіло 26 осіб, зокрема й 15 студентів, які живуть у гуртожитках - №2, №5, №6, №9, №10 і №11.

З огляду на це у гуртожитках оголошено карантин, стороннім вхід заборонено. Студенти, які потрапили до лікарні, здають аналізи і перебувають під наглядом лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-