Не минуло й півроку: в Одесі з мілини зняли буксир

Не минуло й півроку: в Одесі з мілини зняли буксир "Паралель"

Фото
Укрінформ
Фахівці одеського і чорноморського філій ДП "Адміністрація морських портів України" завершили роботи з евакуації буксира «Паралель» з одеського пляжу «Дельфін». Плавзасіб завантажено на плавучий кран «Богатир» і відправлено в порт Чорноморськ.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"Буксир «Паралель», що сів на мілину, евакуйовано з одеського пляжу «Дельфін». Напередодні рятувально-водолазна служба АМПУ обстежила його, усунула протікання шляхом зварювання і встановлення латок. Потім фахівці ДП "Адміністрація морських портів України" здійснила відкачування води з машинного відділення буксира ", - зазначили в міськраді.

Після завершення робіт буксир було знято з мілини, піднято на плавучий кран «Богатир» і за допомогою важкого буксира «Титан» відправлений у порт Чорноморськ.

В Одесі зняли з мілини буксир "Паралель" / Фото: omr.gov.ua

Як повідомлялося, забрати з пляжу буксир "Паралель", що зазнав аварії півроку тому біля берегів Одеси, раніше не можна було через відсутність згоди Військової прокуратури Південного регіону України. Оскільки аварійний плавзасіб є речовим доказом у кримінальному провадженні про перевезення великої контрабандної партії сигарет і незаконний перетин кордону.

Читайте також: В Одесі знімають з мілини буксир контрабандистів

Як повідомлялося, співробітники Держприкордонслужби та СБУ провели в листопаді 2018 року огляд баржі в рамках кримінального провадження за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України і виявили на борту вантаж з тютюновими виробами різних марок. Деякий час напівзатоплений буксир охороняли прикордонники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-