Гройсман закликав в регіонах створювати свої програми для підтримки субсидіантів

Гройсман закликав в регіонах створювати свої програми для підтримки субсидіантів

Укрінформ
Місцева влада у разі потреби може запровадити додаткові місцеві програми для підтримки окремих субсидіантів за кошти місцевих бюджетів.

Про це під час години запитань до уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Механізм отримання субсидій розраховується тільки з доходу домогосподарств. Місцевій владі дали можливості захищати громадян. Система одна, але якщо є життєві обставини, ставайте на сторону людей. Крім того, система субсидій монетизована і видаватиметься готівкою. Якщо місцева влада бачить, що у них є проблеми, цього не достатньо - місцеві бюджети внаслідок децентралізації зросли у 3-5 разів", - відзначив Гройсман.

Він наголосив, що місцева влада може додатково підтримати родини, які цього потребують, щоб мінімізувати боргове навантаження.

Читайте також: Наглядова рада Нафтогазу звітуватиме у квітні — Гройсман

"Я завжди так робив. Коли я бачив, що є заборгованість по певним людям, я завжди намагався зрозуміти, у чому проблема, допомогти. До чого тут уряд? Тепло і воду постачають місцеві влади, місцеві бюджети яких 270 млрд у 2019 році. У цьому полягає децентралізація. Закликаю депутатів також вникнути, у чому є проблема", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-