У Маріуполі презентували інформкампанію про євроінтеграцію

У Маріуполі презентували інформкампанію про євроінтеграцію

Укрінформ
У Маріуполі віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе презентувала інформаційну кампанію «Євроінтеграція у Донецькому регіоні: можливість чи вже реальність».

Про це 10 квітня повідомили в Донецькій ОДА.

«Маріуполь відвідала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Разом із заступником голови Донецької обласної державної адміністрації Ігорем Стокозом вона зустрілася зі студентами та викладачами Маріупольського державного університету, з особовим складом 56-ї окремої мотопіхотної бригади, а також презентувала інформаційну кампанію «Євроінтеграція у Донецькому регіоні: можливість чи вже реальність», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у Маріупольському державному університеті віце-прем’єр-міністр оглянула інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», відкритий за сприяння Посольства США в Україні.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: Росія запланувала на цей рік останній бій за Україну

Климпуш-Цинцадзе розповіла студентам, що одним із завдань, яке вона ставить у своїй роботі, є руйнування міфу про те, що українці нібито сильно відрізняються від Європи і ніколи не зможуть повноцінно інтегруватися до ЄС. Вона нагадала, що індустріалізація Донеччини почалася саме з європейських інвестицій.

Віце-прем’єр-міністр також нагадала, що євроінтеграція – це задача не тільки державної влади, але й відповідальність місцевої влади та кожного громадянина.

«Тривалу частину своєї історії ми сумнівалися: то ми йдемо на захід, то ми позаблокові, то ми дружимо з Росією. Якщо ми знову будемо сумніватися, то можемо ніколи вже не дійти до Європи», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Вона повідомила, що у 2017 році був розроблений стратегічний документ із покрокового впровадження Угоди про асоціацію з ЄС на 5000 сторінок, і, хоча Угода повноцінно вступила в силу тільки півтора роки тому, перевагами євроінтеграції можна успішно користуватися вже зараз.

«Минулого року ми виокремили чотири основні напрямки, завдяки яким ми зможемо отримати секторальну інтеграцію до Європи. Це: енергетика, митна співпраця, безпека та цифровий ринок. Сьогодні також важливі спільні проекти з освіти та розвитку бізнесу, - зазначила віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-