Минулого року 264 дітей-сиріт з Донеччини отримали житло

Минулого року 264 дітей-сиріт з Донеччини отримали житло

Укрінформ
У Донецькій області в 2018 році діти-сироти стали власниками 264 одиниць житла, і це є найкращим показником в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«Донеччина - краща область в Україні з питань надання житла дітям-сиротам... У 2018 році на Донеччині діти-сироти стали власниками 264 одиниць житла, придбаних для них коштом державного, обласного та місцевих бюджетів (у 2017-му - 185, що також було кращим показником по країні). За результатами роботи у 2018-му році за Донецькою областю йдуть Запорізька і Кіровоградська - вони надали по 114 та 108 квартир відповідно», - написав Куць.

Він підкреслив, що в регіоні програма забезпечення житлом продовжується і в цьому році, «але в окремих містах вона штучно гальмується».

Куць констатував, що у Краматорську ще у 2017 році за гроші, які виділила держава, у комунальну власність було придбано 3 однокімнатні квартири під так зване «соціальне» житло для сиріт. Станом на початок квітня 2019-го ці квартири так і не були надані у користування, хоча на квартирному обліку у виконкомі Краматорської міськради перебуває 33 дитини-сироти віком від 18 до 23 років. Квартири стоять порожніми, заростають павутинням та накопичують борги за комунальні послуги.

Читайте також: У Києві завершують ремонт у першому соціальному гуртожитку для хлопців-сиріт

Подібна ситуація і в Кураховому Мар’їнського району. При черзі в 69 осіб 3 однокімнатні соціальні квартири, придбані коштом держави, не заселені. Місцева влада пояснює це тим, що «звернень від осіб з числа дітей-сиріт не надходило».

«Вважаю таку ситуацію неприпустимим недбальством з боку органів місцевого самоврядування. Дав завдання службі у справах дітей ДонОДА детально розібратися, хто саме винен і якнайшвидше надати житло дітям, які його потребують», - заявив керівник Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-