Поляки збудують сміттєпереробний завод під Вінницею

Поляки збудують сміттєпереробний завод під Вінницею

Укрінформ
Польські інвестори збудують для Вінниці сміттєпереробний завод за понад 15 мільйонів євро.

Відповідний меморандум було підписано у вівторок між Вінницькою міськрадою та контент-координатором проекту Domat Consulting, повідомив кореспондентові Укрінформу заступник вінницького міського голови Микола Форманюк.

«Сьогодні міський голова Сергій Мороунов та контент-координатором проекту Domat Consulting Ярослaв Пaсек підписaли Меморaндум про реалізацію інвестиційного проекту з будівництва сміттєпереробного комплексу поблизу с. Людавка Жмеринського рaйону, на землях, які нaлежaть Вінницькій міськраді. Спалювання сміття на цьому заводі не передбачається, йдеться виключно про переробку відсортованого сміття, з подальшим перетворенням його, зокрема, на будівельні матеріали. Тут також будуть захоронені виключно інертні відходи, але не більше 20% від загальної кількості сміття. В подальшому ми маємо вийти на цифру 7-12% захоронення», - повідомив Форманюк.

Читайте також: Грибовицькому звалищу знову загрожує пожежа

За його словами, втілюватимуть у життя проект з будівництва сміттєпереробного заводу польські інвестори з м. Кельце. Це буде перший в країні завод із такою глибиною переробки сміття. Паралельно у Вінниці налагоджуватимуть систему сортування сміття і доставки відходів до місця переробки у чіпованих контейнерах.

Як повідомив представник інвестора - контент-координатор проекту Domat Consulting Ярослав Пасек, їхня компанія має двадцятирічний досвід роботи у галузі переробки відходів. Наразі вже розробляється проектна документація, до кінця поточного року цей етап буде завершено. Попередня вартість інвестпроекту - від 15 до 20 млн євро. Реалізувати його планують упродовж 2-3 років.

Фото: Вінницька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-