Діти Луганщини отримали гуманітарну допомогу від Литви

Діти Луганщини отримали гуманітарну допомогу від Литви

Фото
Укрінформ
Сьогодні під час зустрічі виконуючого обов’язки голови Луганської ОДА Сергія Філя з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом відбулась передача зібраної у Литві допомоги навчальним установам Луганської області.

Інформація оприлюднена прес-службою Луганської ОДА.

«Разом з паном Януконісом приїхала делегація Посольства Литовської Республіки в Україні, представники Міжнародного благодійного фонду «Карітас», Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету та військовослужбовці Збройної Сил України. Марюс Януконіс розповів, що у грудні минулого року у Вільнюсі відбувся спільний благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора та українського гурту «Океан Ельзи». Кошти з виступу були зібрані на закупівлю музичних інструментів та іншої гуманітарної допомоги для дітей зі Сходу України», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, цимбали будуть передані для музичних навчальних закладів Лисичанська та Новодружеська.

Ще делегація вручить зібрану гуманітарну допомогу від благодійного концерту Сєверодонецькому обласному дитячому протитуберкульозному санаторію та обласному дитячому будинку «Малятко». А завтра відвідає село Кримське, де передасть насосну станцію місцевій школі.

Читайте також: Українки у Британії готують великодні подарунки для літніх людей на сході України

Також спільно з українськими та литовськими волонтерами була зібрана гуманітарна допомога для школи у прифронтовій Трьохізбенці.

«Незважаючи на те, що в Україні йде війна, допомога у розвитку культури є дуже важливою та правильною. За це ми дуже вам вдячні», - зазначив голова Луганської ОДА Філь.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-