Всі лікарні Миколаївщини терміново перевірять на аварійність

Всі лікарні Миколаївщини терміново перевірять на аварійність

Укрінформ
Всі лікарняні заклади Миколаївщини будуть обстежені на предмет аварійності через ситуацію, яка склалася в обласній дитячій інфекційній лікарні, яку довелося терміново закрити.

Про це йшлося 8 квітня у ході засідання робочої групи з питань запобігання надзвичайній ситуації, пов'язаній із загрозою руйнування будівлі Миколаївської обласної дитячої інфекційної лікарні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом всі лікарняні заклади Миколаївщини мають бути обстежені на предмет аварійності через ситуацію, яка склалася в обласній дитячій інфекційній лікарні. Як відомо, її довелося терміново закрити через аварійність, а хворих і медперсонал перевести в інші заклади", - сказав голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, який взяв участь у засіданні комісії.

За його словами, наразі дано завдання протягом 2 місяців розробити проект прибудови нового корпусу на території обласної інфекційної лікарні - для дитячого відділення, яке має відкритися ще у цьому році. Проте до кінця не відомо, за які кошти це буде зроблено. За приблизними підрахунками, на проект буде витрачено біля 1,5 млн грн.

Нині хворих розподілили по двох лікарнях – 8 дітей перебуває в обласній дорослій інфекційній лікарні, всі інші - в обласній дитячій клінічній лікарні. А відтак виникла проблема з працевлаштуванням працівників Миколаївської обласної дитячої інфекційної лікарні. Наразі їм пообіцяли зберегти середню зарплату, принаймні у квітні.

Читайте також: У МОЗ назвали основну причину смертності серед українців

Як буде далі їм оплачуватися робота, до кінця невідомо. Адже в цьому закладі працювало 140 людей. Нині вони по-черзі, відповідно до графіку, працюють в різних лікарняних установах міста, там де є вакансії. Але керівництво обласного управління ОДА не приховує, що в подальшому можлива ситуація, коли декому з них доведеться шукати інше місце роботи, і дехто вже так і робить через невизначеність з працевлаштуванням за старим місцем роботи.

Тим більше, що вимога працівників дитячої інфекційної лікарні забезпечити їм перехід в інше приміщення цілісним колективом разом з усім обладнанням наразі не знайшла підтримку в керівництва області через відсутність такої будівлі у місті.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Миколаївську обласну дитячу інфекційну лікарню терміново закрили через аварійність приміщення. Дітей перевели в інші медичні заклади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-