У Харкові вандали закидали сміттям пам'ятник воїнам УПА

У Харкові вандали закидали сміттям пам'ятник воїнам УПА

Фото
Укрінформ
Пам'ятний знак воїнам УПА, що в Молодіжному парку в центральній частині Харкова, невідомі закидали сміттям.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков.

"І знову пам'ятник УПА в Харкові. За 100 метрів від Київського районного відділу поліції", - написав Поздняков і опублікував фото з місця події.

На кадрах видно, що пам'ятний знак закидали залишками будівельних матеріалів, коробками з-під їжі, бляшанками. Як пишуть у соцмережі, ще вчора сміття тут не було.

Як сказали кореспондентові Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, інформація про вандалізм перевіряється.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 серпня 2018 року невідомі залили фарбою пам'ятник воїнам УПА, що в Молодіжному парку в Київському районі міста. На місці працювала слідчо-оперативна група. Інформацію про акт вандалізму внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції.

13 березня невідомі намалювали свастику на пам'ятнику УПА в Молодіжному парку Харкова.

У ніч на 14 жовтня 2017 року пам'ятний знак воїнам УПА в Молодіжному парку облито червоною фарбою.

26 квітня 2013 року пам'ятний знак воїнам УПА в Харкові знесли невідомі за допомогою важкої техніки. На цьому місці було встановлено металевий хрест, який згодом знищили невідомі.

Читайте також: У Дніпрі зруйнували скульптуру "Дніпровські хвилі"

У ніч на 9 грудня 2014 року тимчасовий пам'ятний знак, встановлений на цьому місці, пошкоджений вибухом, але невдовзі відновлений.

Пам'ятний знак воїнам УПА встановлено в Молодіжному парку з відома Харківської міськради у 1992 році буквально за сто метрів від Київського райвідділу поліції.

20 грудня 2006 року зафіксовано перший акт вандалізму щодо пам'ятника: його знесли члени Євразійського союзу молоді. Відтоді активісти власним коштом відроджують пам'ятний знак.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-