На Сумщині створюються мобільні бригади для допомоги постраждалим від домашнього насильства

На Сумщині створюються мобільні бригади для допомоги постраждалим від домашнього насильства

Укрінформ
На Сумщині створені перші 7 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства або за ознакою статі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський.

«Із зазначеної кількості бригад одна функціонує при обласному департаменті соціального захисту населення, три – при місцевих центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та три – при сільрадах . Мобільна бригада – це, насамперед, спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Метою її діяльності є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до потреб постраждалих», - зазначив посадовець.

Читайте також: Експерт: В Україні торік ухвалено два вироки за катування, а у ЄСПЛ - п'ять

За його інформацією, до кінця року на Сумщині планується створити подібні мобільні бригади в усіх районах та містах області. До цього процесу можуть долучитися і об’єднані територіальні громади.

Мобільна бригада надає соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом до місця проживання чи перебування осіб, які зазнали насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-