Ідея децентралізації не тільки у грошах - Гройсман

Ідея децентралізації не тільки у грошах - Гройсман

Укрінформ
Ідея запровадженої урядом реформи децентралізації в тому, аби не тільки передати кошти на місця, а й надати інструменти, що дозволять громадам заробити додатковий фінансовий ресурс для розвитку територій.
Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна», повідомляється на Урядовому порталі.

«Ідея була не в тому, аби передати тільки гроші, а й в тому, аби передати інструменти, які дозволять заробляти гроші», - сказав Гройсман.

Він додав, що у 2014 році – на початку реформи - бюджети громад становили 70 млрд грн, а у 2018 році – вже понад 270 млрд грн.

Саме тому, за словами Гройсмана, люди вимагають зміни умов життя. І зараз, впевнений глава уряду, важливо, аби люди на місцях могли опанувати інструменти реформи, а фаховість та відповідальність керівників відповідала запитам суспільства.

Читайте також: За останні три роки власні бюджети ОТГ зросли у чотири рази - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня Гройсман презентував оновлений план дій з продовження децентралізації. Нова хвиля реформи децентралізації має тривати 600 днів, починаючи з січня 2019 року. Гройсман зазначав, що ця хвиля передбачає ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації місцевого самоврядування, підвищення спроможності територіальних громад, покращення їх економічного розвитку, розвиток місцевої демократії, зокрема законодавче врегулювання питання проведення місцевих референдумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-