Філатов подарував доньці частину японської колекції на 110 мільйонів

Філатов подарував доньці частину японської колекції на 110 мільйонів

Укрінформ
Колекція японського мистецтва міського голови Дніпра Бориса Філатова, до якої входять нецке, окімоно, інро, укійо-е, кагамібута, айкуті, танто, цуба, урусі, японські ламінарні обладунки, усього – 613 екземплярів, вартістю 163,5 мільйонів гривень, зменшилася до 191 екземпляра вартістю 50,8 мільйонів гривень.

Про це свідчить декларація Бориса Філатова, яку він подав за 2018 рік.

Причину таких змін Борис Філатов пояснив у ЗМІ тим, що подарував більшу частину колекції своїй дорослій доньці Катерині. «Вона може розпоряджатися нею на свій розсуд», - підкреслив Філатов.

У решті особливих покупок ні Борис Філатов , ні його дружина Марина за 2018 рік не зробили. У списку фігурують дві квартири в Дніпрі і одна в Києві, два житлових будинки з господарськими спорудами в Підгородньому та Орловщині, чотири нежитлових приміщення, одинадцять паркомісць у спільній власності з Вікторією Корбан і Володимиром Горбом. У сім'ї міського голови є сім земельних ділянок в Підгородньому і Орловщині.

Читайте також: Дружини львівських очільників “взяли на себе” нерухомість та мільйонні статки у деклараціях

Також Філатов задекларував автомобілі: Mercedes S600L, Jaguar XJS Convert, Mercedes-Benz 200, Dodge Ram. Крім цього, у Філатова є мотоцикли: Honda XR250 і Triumph Scrambler. Дружина ж міського голови володіє Porshe - на неї, згідно з декларацією, записані три автомобілі цієї моделі. Крім цього, у подружжя Філатова є водний скутер BRP RXP X RS, парусно-моторне судно «Русич» та навіть власний вертоліт Eurocopter AS350B2, а також раритетний транспорт - автомобілі Toyota Land Cruiser 1963 року народження, Delorean 1981 і мотоцикл BMW з коляскою 1961.

Решта – як у всіх – брендовий одяг, шуби, годинники, акції.

Зарплата міського голови Дніпра за 2018 рік становить 561 тис гривень.

Філатов також задекларував квиток на суборбітальний політ у космос вартістю 1 млн 400 грн, придбаний ним у 2009 році у компанії Virgin. Відомо, що він не полишає мрій здійснити цей політ і вже почав підготовку до нього, схуднувши на 8 кілограмів.

Нецке - твір японського декоративно-прикладного мистецтва. Відомо в Японії з XVII століття. Міський голова Дніпра Борис Філатов був обраний головою філії Міжнародного товариства колекціонерів нецке в країнах СНД і очолював його до квітня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-