Теракт біля Палацу спорту: харківський суд продовжив арешт усім трьом обвинуваченим

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд продовжив арешт усім трьом обвинуваченим

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова продовжив арешт ще на два місяці всім трьом обвинуваченим в організації вибуху біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, в результаті чого загинули четверо людей і 11 постраждали.
Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд за клопотанням прокурора продовжив арешт на 60 діб - до 31 травня - кожному з трьох обвинувачених у вибуху біля Палацу спорту", - зазначив адвокат.

Разом з тим, суд відмовив захисту у зміні для обвинувачених запобіжного заходу, в тому числі, на той, що не пов'язаний з арештом.

"Обвинуваченому Сергію Башликову в суді стало зле, й до нього викликали швидку допомогу. Він просив оголосити перерву в засіданні, але йому відмовили", - додав адвокат.

Читайте також: Справа про теракт у Харкові: обвинуваченому двічі викликали "швидку" в суд

За його словами, суд задовольнив клопотання судового експерта про те, що йому необхідна додаткова інформація для проведення раніше призначеної фототехнічної експертизи транспортного засобу обвинуваченого - сторона захисту надала експерту таку інформацію.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 березня до Фрунзенського райсуду Харкова, де слухають справу про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, для обвинуваченого Сергія Башликова, який напередодні оголосив голодування у зв'язку з необґрунтованим переведенням у карцер, двічі викликали швидку допомогу. Суд врахував стан здоров'я обвинуваченого і переніс засідання на 3 квітня.

22 лютого 2015 року в Харкові від вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті було затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-