У Луганській області діють шість програм кредитування житла

У Луганській області діють шість програм кредитування житла

Укрінформ
Наразі на Луганщині діють шість програм кредитування житла для молоді – дві державні, дві обласні та дві міські у Сєверодонецьку.

Про реалізацію цих програм розповіла на брифінгу в облдержадміністрації директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«На Луганщині діють Регіональна цільова програма забезпечення молоді житлом та Регіональна цільова програма житлового кредитування учасників АТО. Вони передбачають кредитування під 3% річних. Існують пільги при наявності дітей. Особистий внесок має бути не менше 6 %. За програмою забезпечення молоді житлом надано 13 кредитів, за програмою для учасників АТО – сім», - повідомила Кірєєва.

Громадяни вже отримали квартири у збудованому в минулому році будинку в Сєверодонецьку, ще один будинок має бути заселений улітку. У позаминулому році цим скористалися дев’ять сімей, у минулому – сім. На 2019 рік передбачене фінансування у розмірі 5 106 000 гривень.

Читайте також: Громади Луганщини готуються до «Доброго врядування»

У Сєверодонецьку діють Міська програма забезпечення молоді житлом та Програма сприяння будівництву доступного житла для окремих категорій громадян, прийняті у минулому році.

За першою вже надано один кредит та виділено кошти на кредитування у 2019 році. Друга передбачає додаткову підтримку у розмірі 25 % від нормативної вартості для педагогів, медиків, працівників служб соціального захисту, підприємств ЖКГ, держслужбовців, учасників АТО та ін. Фінансування цієї програму ще не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-