Виборці з Криму обговорили з головою ОДА вступ абітурієнтів до вузів Херсона

Виборці з Криму обговорили з головою ОДА вступ абітурієнтів до вузів Херсона

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв поспілкувався з виборцями з АР Крим, які прибули на Херсонщину для того, щоб проголосувати на виборах Президента України. Зокрема, обговорили можливість вступу абітурієнтів з Криму до університетів у Херсоні.

Про це голова ОДА Андрій Гордєєв повідомив у Facebook.

«Разом з народним депутатом України Олександром Співаковським поспілкувалися з жителями окупованого Криму, які вирішили скористатися своїм правом і проголосували на виборах Президента України - 2019… Під час зустрічі ми обговорили можливість вступу абітурієнтів з Криму до університетів Херсона, зокрема до Херсонського державного університету на медичний факультет і на факультет дошкільної і початкової освіти», - написав голова ОДА.

Як зазначив Гордєєв, не дивлячись на постійні залякування та обшуки в кримчан, які чинять опір владі країни-агресора, жителі півострова не здаються. Вони вірять у європейську державу та хочуть жити у складі незалежної України. Як раніше передавав Укрінформ, понад 5,5 тисячі кримчан змінили місце голосування для того, щоб обирати Президента України. Найбільше кримчан вирішили зробити свій вибір у м. Києві - 1 826 осіб і ще 696 осіб - в Київській області, 412 осіб вирішили голосувати в Херсонській області, 411 осіб у Львівській, у Дніпропетровській області свій вибір зроблять 290 осіб.

Читайте також: Затриманих кримських татар таки вивезли до Росії - Денісова

На Херсонщині найбільша кількість виборців, що проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, голосує на дільниці, що розташована у смт Каланчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-