Медики не встановили зв’язку між щепленням та смертю дитини на Рівненщині

Медики не встановили зв’язку між щепленням та смертю дитини на Рівненщині

Укрінформ
Зв’язку між вакцинацією та смертю 6-місячної дитини у Рівненській області не встановлено.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я на своїй у Facebook з приводу повідомлень про смерть дитини після щеплення.

“Наразі не встановлено зв’язку між вакцинацією та смертю дитини”, - наголошується в повідомленні.

За даними ЦГЗ, комунальним закладом "Обласне бюро судово-медичної експертизи" Рівненської обласної ради проведено розтин та встановлено попередню причину смерті: раптова смерть з ознаками дихальної недостатності та набряк мозку. Нині тривають лабораторні дослідження з метою встановлення остаточної причини.

Підкреслюється, що медики співпрацюють з органами слідства для встановлення причини.

Як зазначили в ЦГЗ, з’ясовано, що 29 березня в Костопільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) в кабінеті щеплень за письмовою згодою батьків та після огляду лікаря ця дитина одержала два щеплення інактивованими (неживими) вакцинами. Час вакцинації - 14:00. Дитина отримала 2-гу дозу проти гепатиту В (першу дозу вакцини проти гепатиту В та БЦЖ дитина отримала в пологовому будинку відповідно до календаря щеплень – стан після щеплень був задовільний). Друге щеплення було проти поліомієліту вакциною ІПВ.

Крім того, за даними ЦГЗ, того ж дня щеплення проти поліомієліту з того самого 10-дозового флакона було проведено щеплення ще восьми дітям. Стан усіх інших дітей задовільний. Всіх дітей перед щепленнями та після оглянуто лікарем. Холодовий ланцюг зберігання вакцин у цьому кабінеті щеплень належно дотримується, запевнили у відомстві.

Як повідомлялося, поліція 30 березня поінформувала, що розслідує обставини смерті шестимісячної дитини у Костополі Рівненській області.

Читайте також: На Рівненщині після щеплення померла піврічна дитина

За даними правоохоронців, 29 березня близько 13:30 лікарі Костопільського медзакладу провели дитині щеплення від поліомієліту та гепатиту. Близько 17 години в немовляти різко погіршився стан здоров’я. Батьки викликали «швидку», втім, до їх приїзду дитина померла.

Розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання медпрацівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього (ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-