Вибухи у Кропивницькому: постраждалим дадуть гроші на ремонт будинків

Вибухи у Кропивницькому: постраждалим дадуть гроші на ремонт будинків

Укрінформ
Міська влада Кропивницького надасть грошову допомогу на ремонт громадянам, помешкання яких постраждали внаслідок масштабної пожежі і вибухів на вул.Київській.

Про це йшлося на робочій нараді в мерії щодо обстеження території, прилеглої до місця пожежі, і визначення збитків, завданих вогнем і вибуховою хвилею, повідомляє прес-служба міської ради Кропивницького.

"Мешканців Кропивницького, майно яких постраждало в результаті вибуху скрапленого газу по вулиці Київській у Кропивницькому, міська влада не залишить наодинці з бідою... Після складання списку постраждалих будинків, коштом міського бюджету мешканцям нададуть грошову допомогу для проведення необхідних ремонтних робіт", - йдеться у повідомленні.

Робочі групи проінспектують кожен житловий будинок у приватному секторі та визначать, у разі необхідності, ступінь його пошкоджень і вартість відновлювальних робіт.

Міський голова Андрій Райкович підкреслив, що, крім фінансової, місцеві жителі потребують юридичної, соціальної і психологічної допомоги, і вони повинні її отримати у повному обсязі, звернувшись до робочої групи.

Наразі необхідні обстеження вже провели у закладах комунальної власності.

За інформацією начальника управління освіти Лариси Костенко, у ЗОШ №20 поміняли всі розбиті шибки – їх виявилося вісім. А в місцевому дитячому садочку, де вибуховою хвилею порозбивало вікна, вирішили не обмежуватися заміною скла. Оскільки вікна тут ще старої дерев’яної конструкції, вирішили замінити їх на сучасні енергоощадні склопакети, і їх вже замовили.

Читайте також: Вибухи у Кропивницькому: прокуратура оголосила підозри

У багатоквартирних житлових будинках, які обслуговують ЖЕО, довелося засклити три вікна.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня ввечері на АЗС у Кропивницькому виникла масштабна пожежа: загорілися і вибухнули три цистерни зі скрапленим газом. Було травмовано четверо людей, двоє з яких рятувальники.

Унаслідок пожежі знищено десять вантажних та вісім легкових автомобілів і пошкоджено два вантажних та вісім легкових транспортних засобів, будівлю трансформаторної підстанції.

За фактом надзвичайної події, пов’язаної з вибухами на газозаправній станції у Кропивницькому, поліція розпочала кримінальне провадження про порушення правил безпеки. Керівнику та головному інженеру ТОВ «Елан-Ві» повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-