Суд відхилив клопотання САП про відстрочку у

Суд відхилив клопотання САП про відстрочку у "справі Труханова"

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка розглянула й відхилила клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відкладення розгляду "справи Труханова" на два дні - 1 та 2 квітня.

Таку ухвалу оголосив 29 березня суддя Черевко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Судова колегія розглянула клопотання заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кривенка про відкладення на два дні розгляду кримінального провадження у Малиновському суді і, порадившись на місці, ухвалила - відмовити у задоволенні даного клопотання. Запропонувати керівництву САП забезпечити явку представників обвинувачення 1-2 квітня на засіданні суду. Направити також відповідну телефонограму на адресу САП", - зазначив головуючий на судовому процесі.

Названу САП причину для відтермінування слухання - виїзд групи прокурорів САП до Запоріжжя для участі 1-2 квітня у судовому засіданні - визнано необгрунтованою.

Варто зауважити, що сторони захисту та обвинувачення висловили на засіданні діаметрально протилежні позиції щодо перенесення на два дні слухання справи через вказану САП причину.

Адвокати восьми фігурантів провадження категорично вимагали від суду не відкладати ні на день розгляд справи, а прокурор САП Максим Кравченко, у свою чергу, пояснив суду, що "розгляд не менш важливого кримінального провадження, як в Одесі, протягом півтора року відкладався з різних причин у Запоріжжі. Тому й необхідний виїзд прокурорів на два дні до Запоріжжя".

Читайте також: НАБУ допитає трьох одеських суддів у "справі Труханова"

Після винесення ухвали колегія суддів продовжила допит свідків САП. Зокрема, у п'ятницю дали свідчення ще шестеро свідків у "справі Труханова", в тому числі перший віце мер Одеси Анатолій Орловський. Усього допитано 93 із 110 свідків, яких бажає допитати сторона обвинувачення.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлю «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-