На Сумщині за тиждень на кір захворіла 31 особа

На Сумщині за тиждень на кір захворіла 31 особа

Укрінформ
За останній тиждень на Сумщині, де 20 березня від кору померла породілля, на кір захворіла 31 особа, в тому числі 26 дорослих та 5 дітей. Летальних випадків за цей час не зареєстровано.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської ОДА.

«В Сумській області станом на 28 березня 2019 року захворіло на кір 140 осіб (з урахуванням попередніх діагнозів), з них 107 дорослих та 33 дітей, в тому числі протягом останнього тижня – 31 (26 дорослих та 5 дітей). Летальних випадків не зареєстровано», - зазначили в управлінні.

Не виключається, що серед захворілих на кір є і шестеро працівників Сумського обласного перинатального центру, де минулого тижня померла від цієї хвороби 24-річна породілля.

Як вдалося з’ясувати кореспондентові Укрінформу, наразі вони знаходяться в інфекційному відділенні 4-ї Сумської міської лікарні. У всіх легкий та середній перебіг хвороби, однак висновків, чи її спричинив справді кір, наразі не оприлюднено.

Читайте також: Кір на Сумщині: хворих більшає, але вакцин вистачає

Інформації щодо хворих серед пацієнтів перинатального центру, який після смерті 20 березня у цьому закладі доставленої з Буринського району 24-річної породіллі наказом начальника управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергія Бутенка закритий на карантин до 5 квітня, на сьогодні немає.

Керівництво медичної галузі області вкотре наголошує на необхідності проведення щеплення проти кору тих осіб, які досі його не зробили, запевняючи, що вакцини для цього в регіоні вистачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-