Папа Римський благословить чудотворну ікону з Тернопільщини

Папа Римський благословить чудотворну ікону з Тернопільщини

Фото
Укрінформ
Чудотворну ікону Розп'яття Спасителя із духовного центру, що в Зарваниці на Тернопільщині, сьогодні наприкінці дня поблагословить Папа Римський Франциск.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

«Копія чудотворної ікони Розп'яття Спасителя із Зарваниці перебуває у соборі Святої Софії у Римі для почитання вже тиждень. Сьогодні її відвезуть до Базиліки Святого Петра для благословення святійшим отцем Франциском, Папою Римським», - сказав керівник прес-служби архиєпархії Олег Харишин.

За його словами, у Римі у моліннях перед цією іконою взяла участь українська молодь, яка навчається та проживає в Римі, монаші чини, священики собору, члени спільноти "Матері в молитві", учні школи «Свята Софія» та парафіяни.

Ікона Розп’ятого Спасителя була знайдена мешканцем Зарваниці у 1728 році. У 1742 році її визнано чудотворною та короновано митрополитом Атанасієм Шептицьким. Проте під час Другої світової війни образ зник.

Читайте також: У Чернігові завершили реставрацію старовинної ікони Єлецької Богородиці

Для віднови культу почитання ікони було створено копію, яка, після повернення з Рима, постійно перебуватиме в Соборі Зарваницької Матері Божої на Тернопільщині.

Фото: facebook.com/soborsofia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-