Пожежі у плавнях на Херсонщині: поліція відкрила три справи

Пожежі у плавнях на Херсонщині: поліція відкрила три справи

Укрінформ
Поліція відкрила три кримінальні провадження через пожежі очерету в плавнях поблизу Херсона.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

«Останнім часом поблизу обласного центру в акваторії річки Дніпро сталося кілька пожеж очерету. За даними фактами Дніпровським та Корабельним відділеннями поліції в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.245 Кримінального кодексу України «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу», - йдеться у повідомленні.

Також, зазначається, 23 березня в чергову частину Корабельного відділення поліції звернулись дві жінки, які розповіли, що в результаті загоряння очерету вогнем були пошкоджені їх дачні будинки на острові Великий Потьомкінський. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Наразі тривають досудові розслідування. Проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння пожеж. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня на Херсонщині горіли плавні в обласному центрі та поблизу міста Олешки.

З початку року в області зафіксовано 167 випадків, коли горіли плавні та суха трава, загальна площа таких пожеж становить близько 80 га. Серед причин виникнення пожеж в екосистемах Херсонщини називають навмисні підпали браконьєрами, необережне поводження з вогнем.

Читайте також: Голова Херсонської ОДА обіцяє 50 тисяч за кожного викритого палія очерету

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв пообіцяв за кожного викритого палія очерету виплачувати винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.

Фото Юрія Харченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-