Марина Порошенко приїхала на відкриття пам'ятника героям АТО і ООС у Переяслав

Марина Порошенко приїхала на відкриття пам'ятника героям АТО і ООС у Переяслав

Фото
Укрінформ
У Переяславі-Хмельницькому на Київщині дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у відкритті пам’ятника воїнам - учасникам операції Об’єднаних сил та антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Випробування, яких ми зазнали, здатен пройти лише сильний народ. І наш шлях до миру – це шлях єднання», - сказала дружина Президента на відкритті.

Вона наголосила, що нова скульптура стала символом незламності духу українського народу у війні з російським агресором.

Марина Порошенко взяла участь у відкритті пам’ятника воїнам-учасникам ООС у Переяслав-Хмельницькому / Фото: Михайло Маркив

Як повідомляє прес-служба, ініціаторами встановлення пам’ятника стали переяславські захисники. Його розробником виступив відомий скульптор, член Національної спілки художників України Володимир Микитенко.

Скульптурна композиція уособлює образ одного із загиблих бійців 30-ої окремої механізованої бригади – Олександра Чебаненка, який народився на Переяславщині. Освячення пам’ятного знаку воїнам-учасникам операції Об’єднаних сил здійснив протоієрей Православної церкви України Іван Бобітко.

Читайте також: Будівництво Меморіалу Майдану заморозили на час слідства ГПУ

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук вручив державні нагороди українським захисникам, а Марина Порошенко передала пам’ятні подарунки дітям військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-