На Луганщині погасили 76 мільйонів зарплатних боргів

На Луганщині погасили 76 мільйонів зарплатних боргів

Укрінформ
За два місяці поточного року на Луганщині погашено 76 млн грн заборгованості із заробітної плати.

У січні-лютому 2019 року податківці Луганської області спільно з органами місцевої влади домоглися погашення боргів із заробітної плати на суму 76 мільйонів гривень. Інформацію оприлюднила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Луганській області.

«Податківці Луганщини на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 14 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, а відповідно й податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи 7 підприємств погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 23,1 млн грн, до бюджету додатково надійшло 9,4 млн грн єдиного соціального внеску та 4,8 млн грн податку на доходи з фізичних осіб», - ідеться в повідомленні прес-служби ГУ ДФС.

Також за два місяці поточного року проведено індивідуальні співбесіди з керівниками 26 підприємств, за результатами яких частково або в повному обсязі погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 52,9 млн грн. При цьому до бюджету додатково перераховано 12 млн грн ПДФО та 20,3 мільйони єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Читайте також: На Луганщині після деокупації створять 11 тергромад - Зубко

Крім того, податківці спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, на засіданнях комісій у січні-лютому цього року заслухано керівників 21 підприємства та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

За результатами зустрічей податківців з керівниками 79 підприємств та організацій області на 53 підприємствах підвищено рівень виплати заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-