На Херсонщині горять плавні

На Херсонщині горять плавні

Фото, відео
Укрінформ
На Херсонщині виникло дві пожежі в екосистемах - горить очерет у плавнях, одна пожежа рухається в бік міста Олешки, інша виникла на території міста Херсон.

Про це повідомив у Facebook начальник ГУ ДСНС України у Херсонській області Сергій Чорний.

"На даний час на території Херсонської області є два осередки пожеж очерету. Одна пожежа розпочалася в районі Антонівського мосту між Дніпром та Конкою, і рухається в сторону м. Олешки. Тут чергують пожежно-рятувальні підрозділи у складі 2-х одиниць пожежної техніки, катер з мотопомпою та оперативно-штабний автомобіль. Загрози населенню та дачним будівлям немає", - написав Чорний.

Інша пожежа, розповів він, триває в Шуменському мікрорайоні м. Херсона в районі провулку 7-ї Вірьовчиної, де по обіді зайнялися залишки очерету.

"Пожежа ускладнюється сильними поривами вітру, і рухається по сухостою в сторону провулку 1-ої Вірьовчиної. Наразі триває локалізація пожежі. Задіяно три одиниці техніки, з яких дві автоцистерни працюють на ліквідації пожежі, одна для постійного підвозу води", - зазначив очільник рятувальників області.

Читайте також: У Києві хотіли підпалити ще один магазин Roshen

За його словами, основні зусилля рятувальників спрямовані на попередження перекидання вогню на житлові будівлі та споруди.

"Ситуація знаходиться під контролем рятувальників. Проте ми закликаємо населення бути обережними і своїми діями не провокувати пожежі в екосистемах регіону. Будемо дуже вдячні за розуміння спільної справи – збереження екосистем від вогню", - написав Чорний.

У соцмережах херсонці діляться відео, де видно, як горить очерет в Шуменському мікрорайоні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, пожежі у плавнях виникають через браконьєрів та необережне поводження населення з вогнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-