Суд арештував солдата, який застрелив прикордонника на Львівщині

Суд арештував солдата, який застрелив прикордонника на Львівщині

Укрінформ
Львівський суд обрав запобіжний захід у виді арешту на 60 діб без права на заставу солдату строкової служби, який із автомата вбив старшину-прикордонника.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

“Личаківський районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу солдату строкової служби, котрий вистрелив у старшину-прикордонника, який помер від цього у кареті швидкої допомоги. Вбивці присудили 60 діб тримання під вартою без альтернативи внесення застави”, - зазначила Галущак.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині 18 березня о 12.48 у відділенні інспекторів прикордонної служби «Сянки» Мостиського прикордонного загону під час несення служби 20-річний солдат строкової служби, діючи умисно, підбіг зі спини до старшини відділення інспекторів, 35-річного прапорщика, і здійснив впритул одиночний постріл у спину, в район грудної клітини, з автомата Калашникова. Потім солдат ударив прапорщика, який після пострілу продовжував стояти, прикладом автомата у голову. А коли той упав, почав наносити йому удари ногами, поки його не зупинили інші військовослужбовці, що були свідками події. По дорозі у лікарню прапорщик від смертельного поранення помер.

Як зазначив під час прес-конференції військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України підполковник юстиції Віталій Горпинич, підозрюваний пояснити причину своїх дій не зміг. Свідки повідомили, що конфлікту між військовими не було. За півроку служби до підозрюваного солдата зауважень не було. Призначені експертизи.

Читайте також: На Львівщині під час служби застрелили прикордонника

У прапорщика за кілька днів до вбивства народилася перша дитина. Загиблий служив у прикордонному загоні від 2006 року і характеризувався лише позитивно.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) здійснює Територіальне управлінням ДБР у м. Львові, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-