На Сумщині планують оздоровити 52 тисячі дітей

На Сумщині планують оздоровити 52 тисячі дітей

Укрінформ
На Сумщині за бюджетні та залучені кошти усіма формами відпочинку та оздоровлення передбачено охопити майже 52 тисячі дітей (50,2 %) віком від 7 до 17 років – фактично стільки ж, скільки і минулого року.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління молоді та спорту Євген Походня.

«Обласною програмою оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік передбачено майже 11,5 мільйона гривень з обласного бюджету на придбання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це на 2,5 мільйона більше, ніж торік», – зазначив посадовець.

Загалом, говорить він, на відпочинок та оздоровлення дітей у 2019 році буде витрачено майже 38 мільйонів гривень. Крім коштів з обласного бюджету, на проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії 2019 року мають надійти 24,1 млн гривень з бюджетів міст, ОТГ та районів області і понад 2, 2 млн гривень становитимуть залучені кошти (гроші профспілок, підприємств, установ та організацій, батьківські та спонсорські кошти).

Походня нагадав, що згідно із змінами в законодавстві перелік категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки і яким надаються послуги з оздоровлення та відпочинку за рахунок бюджетних коштів, було розширено. До їх переліку відтепер включено дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, та дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи.

Читайте також: Для дітей-сиріт придбали 50 квартир та шість будинків на Луганщині

Наразі, зазначив начальник управління, формується база даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення та відпочинку у 2019 році.

У 2019 році на Сумщині заплановано роботу 21 позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, 1 дитячого закладу санаторного типу та 3 наметових містечок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-