Справа 2 травня: апеляцію на виправдальний вирок відклали вже 11-й раз

Справа 2 травня: апеляцію на виправдальний вирок відклали вже 11-й раз

Укрінформ
Початок розгляду апеляції на вирок Іллічівського міськсуду Одеської області від 18 вересня 2017 року у справі щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі, яку мали розглядати у Миколаєві, відкладено вже одинадцятий раз.

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області.

«18 березня 2019 року у Миколаївському апеляційному суді відбулось чергове судове засідання по справі «2 травня». Однак, розпочати розгляд справи по суті колегії суддів не вдалось, оскільки в судове засідання з 19 виправданих осіб прибуло лише 9. Також, не з'явились і деякі захисники. У зв'язку з неявкою усіх учасників процесу судом знову прийнято рішення про оголошення перерви до 19 квітня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що з кінця лютого 2018 року відбулось 11 судових засідань та ще жодного разу не вдалось зібрати усіх виправданих та їх захисників. Отож судовий розгляд так і не розпочався.

Як зазначається, судом було докладено всіх зусиль для організації та проведення судового процесу. Так, судові повістки на ім’я виправданих кожного разу направляються рекомендованими листами на адреси, які зазначені у матеріалах справи, але судові засідання відкладаються у зв’язку з неявкою виправданих, участь яких відповідно до частини 4 статті 401 КПК України є обов’язковою.

Читайте також: Верховний суд України затвердив вирок за вбивство військовослужбовця

Також, 5 жовтня 2018 року, судом було винесено ухвалу, якою суд застосував привід до тих виправданих, які жодного разу не з’явились в судове засідання, але навіть застосування приводу не дозволило зібрати всіх виправданих для участі у розгляді апеляційної скарги прокурора. Четверо виправданих ще жодного разу не прибували у судові засідання.

Як повідомляв Укрінформ, в Апеляційному суді Миколаївської області знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно групи осіб, яких виправдано у зв'язку з недоведеністю злочину.

За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в м. Одесі вони підбурили групу осіб до участі у масових заворушеннях та організували їх (так звана "справа 2 травня").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-