Децентралізація відкриває шлях молодим лідерам - Порошенко

Децентралізація відкриває шлях молодим лідерам - Порошенко

Укрінформ
Децентралізація дає можливість реалізуватись молодим лідерами громад, а для кожного члена громади – можливість самому планувати зміни у своєму житті.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Рівненської області, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

«На Рівненщині ідея децентралізації прокладає собі шлях. Про це свідчать і перші результати, і готовність присутніх тут людей працювати заради змін у житті громад і всієї України», - зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що Україна йде європейським шляхом.

«Тому ми відмовилися від вертикалі «я начальник – …». Ми спираємося на довіру, ми хочемо досягти того, що в Європі називається субсидіарністю. Не випадково я запросив допомагати писати нам стратегію децентралізації наших партнерів із Польщі, Німеччини. Багато ваших громад мають партнерів у Європі. Це вже приносить чудові результати: держава робить тільки те, що не може зробити громада», - зазначив Порошенко.

Глава держави нагадав про прийнятий закон, що місцеві громади повинні управляти тим, що відбувається у них на місцях.

«Незважаючи на війну, люди всюди мають побачити зміни, люди мають самі стати творцями змін. І це при тому, що війна не дає нам права на помилку. Якщо ініціатива не спрацює, другої спроби може не бути», - додав Президент.

Він наголосив також, що на зустрічах по всій Україні бачить – громади тепер самі активно вирішують багато своїх проблем.

Читайте також: На Дніпропетровщині ОТГ презентували публічні звіти виконання бюджету

«Громади не просто латають дорогу чи утеплюють фасад, бо їм дали гроші. Ні. Мені приємно, що в громадах з’явилося слова «візія на десять років», «стратегічний перспективний план розвитку на три роки». Тому що громади бачать і стратегію, і перспективу», - зауважив Президент.

За його словами, саме за молодими ефективними лідерами громад майбутнє і в громадах, і на загальнонаціональному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-