На Луганщині створять реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС

На Луганщині створять реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС

Фото
Укрінформ
Луганська ОДА 18 березня у Сєвєродонецьку підписала меморандум про співпрацю з Міністерством у справах ветеранів.

Підписи під документом поставили виконуючий обов'язки голови Луганської ОДА Сергій Філь та міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Упевнена, що в рамках цього Меморандуму співпраця щодо сприяння побудови комунікацій і вирішення питань, які стосуються ветеранів, буде посилена», – цитує прес-служба ЛОДА слова міністра.

У свою чергу, Філь заявив, що підписаний документ дозволить синхронізувати дії обласної влади з роботою Міністерства у справах ветеранів.

«Нами вже створено сектор з питань допомоги учасникам АТО/ООС у складі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. У подальшому ми розвиватимемо цей напрям діяльності обласної влади», - зазначив Філь.

Він наголосив, що керівником цієї структури має стати людина, яку запропонують учасники та ветерани АТО/ООС. Відповідна робота посилить реалізацію прав та соціальних гарантій для осіб, які брали участь в бойових діях під час проведення АТО/ООС, та членів їх сімей. Зокрема, щодо налагодження повноцінної якісної допомоги тим людям, які боронять Україну.

Читайте також: На Донеччині учасникам бойових дій нададуть більше двох тисяч земельних ділянок

Крім того заплановано створити відповідний реабілітаційний центр на Луганщині. Наразі розпочинається його проектування. Відтепер є домовленість з міністром, що цей проект увійде до переліку програм Державного фонду регіонального розвитку.

Фото: Ковальов Олексій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-