СБУ завершила розслідування справи депортованої з РФ пропагандистки Бойко

СБУ завершила розслідування справи депортованої з РФ пропагандистки Бойко

Укрінформ
Слідчі Служби безпеки України у Львівській області завершили розслідування справи російської пропагандистки Олени Бойко.

Про це у Facebook повідомила прес-служба обласного Управління СБУ.

“Слідчі Управління СБ України у Львівській області завершили досудове розслідування у справі російської пропагандистки Олени Бойко (Віщур) за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ. Кримінальне провадження передано до обласної прокуратури для підтримання державного обвинувачення у суді”,- зазначається у повідомленні.

За даними правоохоронців, починаючи з 2014 року агітаторка поширювала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, розпалювала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України.

У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, Бойко у ЗМІ постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України.

Як повідомлялось, 13 грудня 2018 року Преображенський суд Москви вирішив депортувати журналістку Олену Бойко з Росії через порушення нею міграційного законодавства.

Читайте також: СБУ викрила хакерів, які готували кібератаки на вибори

16 січня 2019-го примусово вислана з Росії журналістка перетнула український кордон у пункті пропуску «Гоптівка», де її було затримано. Після цього Олену Бойко відправили до Львова, де вона була поміщена до слідчого ізолятора.

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-