У Краматорську відкрилася виставка військово-польового арту

У Краматорську відкрилася виставка військово-польового арту

Фото
Укрінформ
У Краматорську на Донеччині відкрилася виставка «Військово-польовий арт», на якій представлені воєнні речі, перетворені на мистецькі витвори.

Про це повідомили в Донецькій обласній ВЦА.

«У Краматорському художньому музеї відкрилися виставка «Військово-польовий арт». Різьблені скрині з-під снарядів, мотанки у камуфляжному вбранні та інші незвичні експонати увійшли до виставки», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що всеукраїнський мистецько-культурологічний проект «Військово-польовий арт» здійснюється за підтримки АП України. Ініціатор проекту, куратор виставки, віце-президент Асоціації «Україна – Франція», капрал поліції полку «Київ» ГУНП в Києві Павло Ротар зазначив, що робота над проектом розпочалася ще 2014 року. Працювали над виставкою більше 100 митців народного декоративно-ужиткового мистецтва із різних областей України.

Разом із бойовими побратимами Ротар почав збирати використані «прояви війни» і привозити на мирну територію України, а вже тут їх передавали митцям.

У зібранні представлено понад 200 експонатів: ящики від боєприпасів, гранатомети, гільзи, технічні засоби, прапори батальйонів, фотографії бійців із передової – все це привезли із зони АТО, а майстри з усієї України перетворили на унікальні мистецькі витвори.

Читайте також: Україна мусить зберегти компанію «Вода Донбасу» – Куць

Так, гранатомет, розмальований яскравими квітами, або захисна каска бійця з нанесеним на неї українським орнаментом. Ящики, в яких ще недавно був смертоносний вантаж, оздоблені українською народною різьбою, інші – розмальовані квітами, геометричними орнаментами, які нагадують український рушник, хтось намалював на такому ящику портрет дівчини.

«Ось цю гільзу бійці передали мені з Карачуна, це поблизу Слов’янська. Я вже зразу знав, що попрошу майстриню з Дніпропетровщини прикрасити її петриківським розписом. Але коли я зазирнув всередину, то побачив там осині стільники. Це стало для мене ніби квінтесенцією всього проекту. Все живе прагне жити і творити, життя є всюди, воно завжди перемагає», - каже Ротар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-