У Миколаєві розвиваються 18 ветеранських стартапів – Фріз

У Миколаєві розвиваються 18 ветеранських стартапів – Фріз

Укрінформ
У Миколаєві, де місцева влада виділила мільйон гривень на розвиток стартапів ветеранів, розвиваються 18 проектів.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, розповідаючи про співпрацю міністерства з органами місцевого самоврядування.

«У рамках децентралізації дуже багато зараз грошей знаходиться на місцях, а не в центрі, і вже є дуже гарні приклади підтримки ветеранів з боку органів місцевого самоврядування… Наприклад, обласна державна адміністрація в Миколаєві минулого року виділила 1 млн гривень на розвиток стартапів ветеранів. 20 стартапів отримали по 50 тис. грн... І в них із 20 стартапів, створених, наскільки я розумію, за рік, 18 залишилися і почали розвиватися», - розповіла Фріз.

Читайте також: Україна має розвивати соціальне волонтерство як у США - Фріз

Вона також повідомила, що в цьому місті з обласного бюджету торік виділили 10 млн грн на житлову програму для ветеранів. «Підтягнули з районних бюджетів ще 6 мільйонів, і на 16 мільйонів дали можливість ветеранам, які стоять у черзі на поліпшення житлових умов, обирати житло як на первинному, так і на вторинному ринку… У цій області за минулий рік видали 32 квартири ветеранам, і це – не очікуючи державного фінансування, це була самостійна ініціатива, яку варто наслідувати в інших областях», - наголосила Ірина Фріз.

Вона також навела приклад Києва, який у тісній співпраці з Радою ветеранів при КМДА займається працевлаштуванням ветеранів.

«Муніципальна варта – це фактично підрозділ, який сформований з ветеранів. І компенсація за житло, і свій формат співпраці по землі вони знайшли. Спираючись на ці приклади, ми працюємо над стратегічною комунікацією як з органами місцевого самоврядування, у тому числі з обласними державними адміністраціями, так і з ветеранською спільнотою. Будемо розбудовувати це й надалі», - зазначила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-