Децентралізація стала ефективною альтернативою федералізації - Гройсман

Децентралізація стала ефективною альтернативою федералізації - Гройсман

Укрінформ
Запроваджена урядом України реформа децентралізації влади – передачі повноважень та фінансових ресурсів на рівень громад – об’єднала країну і стала реальною та ефективною альтернативою ідеї федералізації України.

Про це заявив  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку в четвер, інформує Урядовий портал.

"Рішення, які ми приймаємо, зумовлюють розвиток нашої держави на середньострокову і довгострокову перспективу... В 2014 році нам пропонували федералізацію, яка б розшматовувала Україну. А ми запропонували те, що з’єднає державу, – реформу децентралізації. За 4 роки ми провели реформу, яка дозволила втричі збільшити бюджети громад. І зараз треба ефективно використовувати ресурси – для досягнення цілей», - сказав Гройсман

Крім того, Гройсман повідомив, що реформа децентралізації виходить на новий етап закріплення досягнень та незворотності у Конституції України, аби ніхто не зміг розвернути систему місцевого самоврядування у зворотному напрямку.

Глава уряду наголосив, що на місця передані ресурси і механізми їх ефективного використання та примноження. «І зараз потрібно захистити реформу, закріпити її цілі в Конституції, аби нікому в голову не прийшло забрати те, що належить громадам та громадянам», – сказав Гройсман.

Читайте також: Центральна та місцева влада повинні мати єдині цілі у напрямку реформ — Гройсман

Він запевнив, що всі законодавчі рішення ухвалюватимуться в широкому діалозі шляхом дискусій та обговорення.

П’ять років тому саме у Харкові, Гройсман, на той момент віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, представив саму ідею реформи – не тільки як основу нового управління на центральному та місцевому рівні, а й як дієву та ефективну альтернативу федералізму та сепаратизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-